Kezdőlap
Rólunk
Programjaink
Letöltések
Kapcsolat

TávsegítségTávsegítség

Teamviewer 6.x

PmCode Trafik Dohánykereskedelmi programrendszer
A PmCode Trafik program a dohányboltok árukészletének pontos nyilvántartására alkalmas. A törzsadatok által folyamatosan nyomon követhetőek az árváltozások, napi készletfogyások. A program által szabályosan elkészített bizonylatok szigorú sorszámozással készülnek.
 
A rendszer rendelkezik az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. által kiadott tanúsítvánnyal.
Tanúsítvány regisztrációs száma: 2013-033
 
 
A jogszabályok által kötelezően teljesítendő készlet- és forgalmi jelentés a program által elektronikus úton küldhető.
 
Az adatküldés nem automatikusan történik, de a program jelzi az adatküldés szükségét függően a fogadó által visszaküldött információk figyelembevételével.
 
A felhasználók folyamatos kiszolgálása érdekében a programrendszerben található távsegítség kérési lehetőség is.
A rendszer alapjául szolgáló folyamatos adatszinkronizálás következményeként a beszállítótól érkező árukat vonalkód alapján lehet bevételezni. Egy vonalkódhoz több ár is tartozhat, ezért fontos, hogy a terméken szereplő fogyasztói árat is figyelni kell adatrögzítéskor.
 
A termékek adatait és árait az NDN Zrt. által üzemeltetett központi adatbázisból olvassa be a program adatszinkronizálás során. 
 
Egy bevételezési bizonylat addig aktív, míg a rögzített tételek ablakából ki nem lép a felhasználó. Ekkor a program automikusan lezárja. Amennyiben lemaradt valamilyen tétel, azt új gépi bizonylaton, az eredeti bizonylatszámra hivatkozással lehet felrögzíteni.
 
Lezárt bizonylaton hibásan szereplő mennyiség javítása korrekciós bizonylatokkal történik, mely szintén a bevétel menüpontban végezhető el, megjelölve a mozgástípust.
Az értékesítés művelete is a vonalkód leolvasás alapján történik, de lehetőség van név szerinti termékkeresésre is esetleges vonalkódhiány esetén, valamint a  nem dohánykereskedelmi termékek értékesítésére is használható.
 
Amennyiben egy termék több fogyasztói áron szerepel, akkor a vonalkód beolvasása után kötelezően ki kell választani, hogy melyik terméket kapja a vevő.
 
Ezen termékek a felhasználó által kerülnek rögzítésre (például: üdítőitalok, napilapok, stb.). Minden rögzített tétel törölhető a lezárás pillanatáig. Az értékesítés befejezése után csak stornózásra van lehetőség.
 
A program gombnyomásra végzi a stornózást az NDN Zrt. által előírt követelményeknek megfelelően.
A rendszer működésének nélkülözhetetlen eleme az adatszinkronizálás. Felhasználó által is futtatható a képen látható három adatszinkronizálási folyamat, de a program a napi első induláskor automatikusan lefuttatja a törzsadatszinkront. Ebben az NDN Zrt. által kezelt terméktörzs összes paramétere beolvasásra kerül.
 
Szintén napi első indításkor kötelező a nyitókészletet szinkronizálni. Ennek hiányában a program nem engedi az értékesítést és a bevételezést sem. A forgalom szinkron az NDN Zrt. által meghatározott adatküldési paraméterek alapján figyelmezteti a felhasználót az adatküldés szükségességére. 
 
A szinkronizálási folyamat minden esetben két részből áll. Először egy csomag előkészítés zajlik, majd ezt követően a felhasználói beavatkozás után történik a csomag elektronikus úton történő küldése.
Lezárt bizonylatokban való keresési lehetőség biztosított a felhasználó számára a generált napi nyitókészletek, a napi bevételezések és egyéb készletmozgások, valamint az értékesítés bizonylatai között.
 
A bizonylat típusára vonatkozó választás után több módon meg lehet keresni az adott bizonylatot és a bizonylat fejlécén állva a tételek gombra kattintva teljes részletességgel megtekinthető a termékek mozgása.
 
A böngésző mellett napi forgalmi adatkigyűjtésre is lehetőség van lista formájában, ezek a kimutatások menüpontban megtalálhatók.
A terméktörzs tartalmazza a törzsadatszinkron során beolvasott azon adatokat, melyek az NDN Zrt. által vannak karbantartva. Ezen adatok törlése, módosítása nem lehetséges. Új termék felvitele engedélyezett, de csak olyan jellemzőkkel ellátva, melyek nem tiltottak az NDN Zrt. által. (Csak az egyéb termékcsoportba lehet terméket rögzíteni.)
 
A terméktörzs a termékjellemzőkön túl megmutatja a termék aktuális készletét összesített formában. A készletmennyiségre dupla kattintással a kinyíló ablakban részletezve láthatja a felhasználó, hogy milyen fogyasztói áru termékekből áll össze az összkészletmennyiség.

Kérdése van a programmal kapcsolatban? Írjon nekünk!