Kezdőlap
Rólunk
Programjaink
Letöltések
Kapcsolat

TávsegítségTávsegítség

Teamviewer 6.x

Tárgyi eszköz nyilvántartás
Az értékváltozások kimutatása a főkönyvi könyvelési feladás alapjául szolgáló összesítés. A felhasználó által megadható időintervallumba eső mozgások kerülnek legyűjtésre.
 
Nem csak az értékcsökkenés, hanem az aktiválás, vagy a selejtezés mozgástípusok is ebben a kimutatásban kérhetők le.
A nyilvántartott tárgyi eszközök listája egy részletesen paraméterezhető lekérdezési forma. A legfontosabb, hogy meg kell adni azt az időpontot, aminek az állapotára kíváncsiak vagyunk. A kimutatás főkönyvi számlaszámonkénti csoportosítással, költséghelyenkénti csoportosítással is lekérdezhető.
 
Külön kerül kigyűjtésre a számviteli és az adótörvény szerinti nyilvántartási lista. A lekérdezés feltételeként meghatározható az értékcsökkenési leírás típusa is, azaz külön lekérhetők a kisértékű, vagy a lineáris elszámolású tárgyi eszközök.
 
Amennyiben csak összesített formában kéri a kimutatást, akkor például nem kerülnek részletezésre egy adott főkönyvi számhoz kapcsolódó tárgyi eszközök, csak főkönyvi szám összesen formában kerül kigyűjtésre.
Tárgyi eszköz karton bármikor lekérdezhető, a pillanatnyi állapotot tükrözi. A nyomtatási forma természetesen exportálható pdf vagy más egyéb fájlformátumba. 
 
Az egyedi nyilvántartó lap tartalmazza a nyilvántartásba vételkor vagy esetlegesen később kiegészítésként rögzített alapadatokat, melyek az adott tárgyi eszközhöz rögzítve lettek, továbbá feltüntetésre kerül a leírási kulcs és annak esetleges változásai, a teljes értékváltozás sorozat a kezdetektől mind számviteli, mind adótörvény szempontjából. 
 
Lehetőség van a programban a tárgyi eszköz kartonok csoportos nyomtatására is a felhasználó által meghatározott feltételek alapján.
 
A tárgyi eszköz aktiválásakor ide rögzített induló adatok mellett itt található az összes értékváltozás kronológiai sorrendben mind számviteli, mind adótörvény szempontjából.
 
Az egyes értékváltozások időrendben nyomonkövethetők kimutatva a könyv szerinti érték változását is. Minden rögzített tétel mozgáskóddal van ellátva, mely utal egyértelműen az értékváltozás jellegére. Ez természetesen kiegészül az adott felhasználó által rögzített szöveges megnevezéssel.
A rendszerbe rögzíthető tárgyi eszközök azonosítása a leltári szám alapján történik. Minden tárgyi eszközről a főbb jellemzőket meg lehet adni, kötelező kitölteni a képernyőn sárga színnel jelzett mezőket. Az egyes eszközök alapadatai mellett a leírási kulcs megadása kötelező, az adott leírási kulcs érvénybelépésének napjával.
 
Az értékváltozások fülben kell rögzíteni a tárgyi eszköz aktiváláskori bruttó értékét. Korábban beszerzett eszközök esetében a számviteli és adótörvény szerinti bruttó érték növekedésbe a vásárláskori értéket, míg az értékcsökkenés növekedése mezőbe az utolsó értékcsökkenés napjának dátumával az elszámolt értékcsökkenés értékét kell felvezetni. 
 
A negyedik fül a főkönyvi szám változása, ahová a változás időpontjának megadása mellett az új főkönyvi számot is meg lehet adni. 
 
A befektetési tükör mindig a lekérdezés időintervallumában esedékes időponti állapotokat mutatja főkönyvi számlaszámok tekintetében is.
A Tárgyi Eszköz nyilvántartó program a kis- és nagyértékú tárgyi eszközök analitikus nyilvántartására szolgál. A nyilvántartásba vétel után a tárgyi eszközök paramétereit kell felvezetni a kartonra. az értékváltozásokat a számviteli és az adótörvény szerint is vezetni kell. Az értékcsökkenés számítása program által tetszőleges időszakra kérhető.
 
A főkönyvi számlaszámonkénti nyilvántartás biztosítja a könyvelésben szereplő adatok analitikus alátámasztását. Az érétkváltozásokról készíthető kimutatások a főkönyvi könyvelés nélkülözhetetlen alapjai. Befektetési tükör készíthető a program által.
 
Tárgyi eszköz kartonok tetszés szerint lekérhetők és nyomtathatók.

Kérdése van a programmal kapcsolatban? Írjon nekünk!