Kezdőlap
Rólunk
Programjaink
Letöltések
Kapcsolat

TávsegítségTávsegítség

Teamviewer 6.x

Egyszeres Könyvvitel
A programrendszer a pénztárkönyv könyvelése mellett egy komplett analitikus nyilvántartási rendszermodult is tartalmaz, mely szervesen összefügg az előzővel. Minden számlával kapcsolatos pénzmozgás (függetlenül fizetési módjától) a számlák analitikus nyilvántartásába kerül, mert a rendszer az ÁFA nyilvántartás részletes kimutatását a program ezen részéből meríti majd.
 
Minden számlához kapcsolódó pénzmozgás egyszerű módon rögzíthető, ezáltal a rendszer automatikusan vezeti a pénzmozgás értékének megfelelően a pénztárkönyvbe a tételeket. A bizonylatok rögzítése során lehetőség nyílik egy bizonylaton több számlát is pénzügyileg rendezetté tenni (pl.: egy banki kivonat), ezáltal a pénztárkönyvbe több sort is felvezetni.
 
Az analitkus nyilvántartás lehetőséget biztosít a pénzforgalmi helyek (pénztár, bankszámlák) forgalmi adatainak külön nyilvántartására is. Könnyen kezelhető, gyorsan elsajátítható rendszerhasználat biztosított.
A bizonylatkezelések alapja a jogcímek használata. Minden rögzített tételt a jogcímhez rendelt pénztárkönyv rovatmegjelölés határoz meg. 
 
Minden egyes jogcím vagy bevételi vagy kiadási rovatba tartozik és külön-külön meghatározható, hogy ÁFA kapcsolódás van-e az adott mozgástípushoz. A program ez alapján teszi be a könyvelési tételt a pénztárkönyvbe. Természetesen csak pénzmozgások kerülnek pénztárkönyvi rögzítésre, az analitikus tételként rögzített számlák csak pénzügyi teljesülés után kerülnek be a pénztárkönyvbe.
 
A rovatok elnevezései megegyeznek a pénztárkönyv esetében jól ismert oszlopok elnevezéseivel. Mozgástípusok sablonja része az alaprendszernek, ezt természetesen bármikor lehetőség van bővíteni, vagy kellő körültekintéssel módosítani.
A kimenő és a beérkező számlák rögzítése ugyanúgy történik, a tevékenység megadása után lehet választani a számla típusát.
 
A rögzítő ablak több részből áll, kitölteni csak megfelelő sorrendben lehet. A fentebb említett adatok mellett a bizonylat számát és dátumát kell megadni. A második részben a partner kiválasztása és a számlán szereplő dátumadatok megadása történik. 
 
A harmadik rész a számla tételadatait tartalmazza. Itt lehetőség van egy számlán több jogcímkódon rögzíteni tételeket, melyek a pénztárkönyv más-más oszlopába kerülhetnek.
 
A képernyő alsó részében különböző színjelöléssel láthatók a beérkezett és a kimenő számlák függően a szűrési feltételek beállításától. Minden számlához azonnali pénzügyi rendezés is rögzíthető gombnyomásra.
 
Folyamatosan nyomonkövethető a pénzügyi rendezettség egyes konkrét számlák esetében is. Az alsó gridben látható számlák sorbarendezése tetszőlegesen változtatható a felhasználó által.
A pénzmozgások rögzítése külön ablakban is történhet, nem csak adott konkrét számlák azonnali rendezése módszerével. A pénzforgalmi hely kiválasztása a törzsben megadott alaptípusok közül történhet. Minden pénzmozgás rögzítése  két részből áll. A képernyőn vizuálisan is elkülöníthető a bizonylat fejléce (sötétebb háttér) és a bizonylaton szereplő tételek.

Hasonlóan az analitikus számlák rögzítéséhez egy bizonylatra több tétel is felvezethető. A gyakorlatban is igaz, hogy egy banki kivonaton több tétel szerepel, így egy bizonylatazonosítóval rögzíthető a pénztárkönyvbe több tétel is.

Minden rögzített tételhez külön-külön mozgástípus tartozik, így gyorsan felvezethető a banki költség és a különféle terhelések, illetve jóváírások sokasága.

Az képernyő alsó részében látható felsorolás (táblázat) külön színnel jelöli a jóváírásokat (sárga) és a terheléseket (kék).

A táblázat adatainak sorrendje a felhasználó tetszőleges beállítása alapján gombnyomásra változtatható.
A program által kinyomtatott pénztárkönyv A4-es fekvő lapformátumban készíthető el. A nyomtatás kérhető képernyőre is, illetve a képernyőn megtekintett formátum exportálható pdf-be vagy xls formátumba is. 

A pénztárkönyv tételeinek sorrendje nem az adat rögzítésének sorrendjétől függ, hanem a bizonylatok dátumának sorrendjében kerül kinyomtatásra. Minden hónap végén zárósort alkalmaz a program és minden pénztárkönyv oszlopot havi összesen sorban megmutat.

Kinyomtatható a pénztárkönyv csak havi összesítő sorok formájában is, ez esetben csak a 12 hónap összesítő adata kerül nyomtatásra havi egy-egy sorban.

A pénztárkönyv kinyomtatható több tevékenységet végző vállalkozások esetében tevékenység típusonként. Ennek feltétele, hogy a törzsadatokban rögzítése kerüljenek a tevékenységi körök és bizonylatok rögzítésekor megfelelően legyenek használva.
A vállalkozások szempontjából fontos információ a jövedelem kimutatás. A program által legyűjtött adatok összegzése a pénzmozgás irányának megfelelően kerül csoportosításra. A bevételek és a kiadások külön legyűjtésre kerülnek.
 
Mindkét esetben a pénztárkönyv rovatainak megfelelő kigyűjtésekkel.
 
A jövedelem az összes bevétel és az összes kiadás különbözetéből számolódik.
 
A jövedelem kimutatása a felhasználó által meghatározott időintervallumban tetszés szerint bármikor lekérdezhető. 
 
Amennyiben felkeltette érdeklődését Egyszeres könyvvitel programunk, kérjük jelezze irodánk felé, készséggel állunk rendelkezésére, elkötelezettség nélkül lehetősége van egy demo változat használatára.

Kérdése van a programmal kapcsolatban? Írjon nekünk!