logo logo

2023-02-07

KIMENŐ SZÁMLÁK LISTÁJA


A funkció rövid leírása

A rendszerben szereplő számlák kimutatására szolgál egyedileg beállítható szűrési feltételek alkalmazásával.


Használati feltételek

A kimutatás elkészítéséhez a "Kimenő számlák partnerenkénti listája kimutatás készítése" jog szükséges.


Használata

Első lépésként a baloldali sávban található lehetőségek alapján állítsa be a megfelelő gyűjtési feltételeket.



A számla keltének időintervalluma több módszerrel is beállítható. Vagy a lenyíló mezőben megjelenő naptár segítségével, vagy begépelve a helyes dátumot, illetve az „Ekkortól” és az „Eddig” feliratokra jobb egérgombot nyomva megjelenő helyi menü segítségével. A választható „Ekkortól” lehetőségek: mai nap, ennek a hétnek az első napja, előző hét első napja, ennek a hónapnak az első napja, előző hónap első napja, ennek az évnek az első napja, előző év első napja. A választható „Eddig” lehetőségek: mai nap, ennek a hétnek az utolsó napja, előző hét utolsó napja, előző hónap utolsó napja, előző hónap első napja, előző év utolsó napja. A teljesítési időt ugyanezen metódus alapján lehet kiválasztani.

A vevőnél a lenyíló mezőben megjelenő partnerek közül lehet választani. Ha elkezdi gépelni a vevő nevét, a program rááll az első találatra.

Partnercsoport szűrésénél ugyancsak a lenyitható mezőből lehet kiválasztani azt a csoportot, amelyet szeretnénk.

Üzletkötők esetén is a fenti elven működik a szűrés.

Valuta esetén a törzsben rögzített valutamenekből van lehetőség választani legördülő mező segítségével.

Szűrés végezhető fizetési módra, készítőre, gépkocsivezetőre, a vevő adózási formájára is a fentiek alapján. Megadható egy konkrét számlaszám is, melyre a program a leválogatást elkészítheti.

Rádiógombbal beállítható paraméterek: 

  • Rendezési sorrend: számlaszám, gépi azonosító, teljesítés ideje.
  • Módosító számlák szűrése: minden számla, csak módosító számlák, nem módosító számlák.
  • Stornó számlák szűrése: minden számla, csak érvénytelenített számlák, nem érvénytelenített számlák, nem érvénytelenítő és nem érvénytelenített számlák.
  • Nyomtatás szűrése: minden számla, csak nyomtatott számlák, nem nyomtatott számlák.
  • Előlegszámlák szűrése: minden számla, csak előlegszámlák, nem előlegszámlák.

Szerepeltetheti a listán a kerekítési eltérést is a jelölőnégyzetbe kattintva, illetve partnerenkénti összesítéssel is kérheti a gyűjtést.

Ha beállította a kívánt szűrési feltételeket, akkor a „Lekérdezés” gombra kattintva a beállított paraméterek alapján a program a táblázatos részben megjeleníti az eredményt. Azon számlák lesznek megjelenítve, melyek minden beállított feltételnek megfelelnek. Legyűjtésre kerül: számlaszám, partnernév, dátum, teljesítési idő, fizetési mód, fizetési határidő, nettó érték, bruttó érték, valuta.



A táblázat bal felső sarkában található csillag szimbólumra kattintva lehet beállítani a megjelenítendő mezőket. Ezen beállítást az alsó gombsornál található floppy gombbal el is mentheti sablonként, majd a későbbiekben is használhatja. 

A táblázat feletti keresőmező segítségével könnyedén kereshet a leválogatott adatok között. Bármely oszlopfejléc kihúzásával pedig az adott oszlop szerinti csoportosítás érhető el. A kereső mező fölötti piros szűrés gomb segítségével a táblázat tételeit tudja tetszőleges feltételek szerint szűrni. Pl.: csak azok a számlák jelenjenek meg, ahol a nettó érték nagyobb mint 10.000 és kisebb mint 20.000 és a teljesítés időpontja kisebb mint 2022.12.31. Fontos: ezek a szűrések és csoportosítások nem befolyásolják a formázott nyomtatási képet! 


Az alsó gombsornál található három nyomtatás ikon:

  • A bal oldali gomb segítségével a leszűrt adatokat Excel táblázatként tudja lementeni.
  • A középső gombbal a táblázatban leszűrt adatokat nyomtatja ki.
  • A jobb oldali gombbal nyomtatható ki a kimutatás formátumba öntve. Ezt kinyomtathatja, PDF-be mentheti, esetleg emailban továbbíthatja.